Tisková zpráva: Setkání zástupců MHDUH.cz a ČSAD BUS UH 3. 9. 2012

V pondělí 3. 9. 2012 proběhla schůzka zástupců iniciativy Za lepší MHD v Uherském Hradišti (www.mhduh.cz), Starém Městě a Kunovicích se zástupci společnosti ČSAD Bus Uherské Hradiště a.s. (Vladimír Oswald, Ivan Kallus). Zástupci iniciativy připravili grafický návrh schématu současného linkového vedení MHD a výtisky předali zástupcům ČSAD, kteří přislíbili jeho využití v oficiálních materiálech pro lepší orientaci cestujících. Co se týče vnějších digitálních orientačních panelů, ČSAD plánuje do konce roku 2012 sjednotit modely panelů napříč jednotlivými autobusy spolu s obnovou palubních počítačů – tyto investice by mohly vyřešit dnes zcela nejednotné značení linek; zároveň je ČSAD ochotno přemýšlet nad přestupními jízdenkami. Dopravce také zaujala možnost pořízení automatu pro dobíjení čipových karet a samoobslužné nákupy časových jízdenek. Nové označníky zastávek a vnitřní hlásiče zastávek pro ČSAD nejsou prioritou. Změnám linkového vedení nebo přidání nových zastávek se ČSAD nebrání, tipy na některé nové zastávky (iniciativa navrhuje zřízení zastávek v Sokolovské ulici, v Rybárnách, Staré Tenici, u Intersparu, na Moravním nábřeží nebo u uherskohradišťské železniční stanice) by zástupci dopravce dokonce uvítali. Tyto záležitosti jsou však zcela v kompetenci radnic jednotlivých měst – zástupci iniciativy tedy převzali kontakty na odpovědné osoby v městech souměstí a brzy se budou snažit o zahájení potřebných jednání. Podle informací ČSAD se mohou obyvatelé souměstí v příštím roce setkat s novými názvy některých zastarale pojmenovaných zastávek, s návrhy iniciativy byli zástupci dopravce převážně spokojeni.

Ačkoliv se iniciativa u všech návrhů neshodne s ČSAD, jednání bylo věcné a podařilo se při něm vyřešit nebo ujasnit mnoho aspektů nejen městské hromadné dopravy.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články, Novinky a jeho autorem je Jan Kolařík. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.